ArvoPelttari

Luottamus Stubbiin mennyttä

Hyvä herra Alexander Stubb,
Kirjoitan tätä pitkäaikaisena Kokoomuksen äänestäjänä, peruskouluopettajana ja moralistina (viimeiselle hymiö).

"Sori siitä" on riittävä anteeksipyyntö, kun kesätyöntekijä tilaa kioskiin vahingossa vaniljaa, vaikka se on suklaa mikä on loppu. Valtiovarainministerille se ei riitä. Varsinkin, kun asia ei ole irrallinen yksittäinen "virhe", kuten sitä nimititte. 
Tuoreessa muistissa on "perusteellinen selvitys" pakkolakien perustuslainmukaisuudesta, kun mitä ilmeisemmin sellaisia ei ole tehty. Hallintarekisterin osalta ministeri joko ei ole valvonut alaisiaan riittävästi tai suorastaan ohjaa heitä sumuttamaan lainvalmistelun alla. Tarkoitan tällä tietysti VM:n muistiota, jossa kehotettiin kiinnittämään huomio omistusten piilottamisesta kilpailun lisäämiseen sekä mieluisten toimittajien valintaa ja toisten porttikieltoa (olkoonkin että perutaan kohun noustua).
10/90 % -virheestä kirjoitatte blogissanne: " Sanoin hallintarekisteriä koskevan esitysluonnoksen lausunnoista, että noin 90 prosenttia lausunnoista on itse asiassa myönteisiä. Minun ei olisi pitänyt esittää lukuja määrittelemättä tarkkaan, mitä niillä tarkoitan." Herra ministeri jättää kuitenkin kertomatta edelleen, mitä hän näillä luvuilla tarkoittaa.

Voin vielä jotenkin hyväksyä yliopistoja ja professoreja vähättelevät lausunnot, voin hyväksyä ehkä hallintarekisterin sinänsä ja pitkin hampain voisin vielä hyväksyä pakkolaitkin (tai osan niistä), mutta kun näitä ajettaessa näytetään järjestelmällisesti lipsuttavan totuudesta, uskoni on mennyttä. Voisin kuvitella, että moni vastaavassa asemassa ja tilanteessa oleva harkitsisi nyt erittäin vakavasti, miten tästä olisi syytä edetä, jotta istuvalla hallituksella olisi jatkossa toimilleen täysi luottamus.

 

--------------------------

 

Yllä oleva on tuttavani (nyt avoin) kirje VMI Stubbille. Puheenvuoroon hän ei liity, joten minä julkaisen luvallisesti sen hänen puolestaan. Itse olen samaa mieltä (vain) keskimmäisestä kappaleesta, mutta menköön.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Hiukan kyseenalaisella tavalla häivytetty tämän jutun alkuperä. Otsikko näkyy Puheenvuoron etusivulla, se varmaan oli tarkoituskin.

Toimituksen poiminnat