ArvoPelttari

Sudet Pekan vaatteissa - Cui bono, trollikeskustelu?

Tunnette sadun Pekasta, joka huutaa olematonta sutta. Kun se lopulta ilmestyy, ei Pekkaa usko kukaan. Samaten teille on tuttu satu mummoksi pukeutuneesta sudesta, joka odottaa Punahilkkaa mummon sängyssä aikeissa syödä tyttösenkin. Tässä tositarinassa sudet, tai sanoisinkin pikemminkin trollikeskustelun hyödylliset idiootit pukeutuvat Pekan vaatteisiin varoitellen Venäjän organisoimista trolleista.

 

Venäjän vaikuttamisyritykset ovat varmasti aitoja, ja niillä on voitu aivan hyvin saavuttaa jonkinlaisia tuloksia. Mutta jos aikaisemmin Euroopan yllä leijaili kommunismin aave, niin nyt länsimaisen demokratian ykkösuhaksi maalaillaan venäläisiä trollaajia, jotka iskevät kiilaa yhtenäiseksi kuviteltuun länsimaiseen arvokäsitykseen. Erityisesti poliittisesti varsin vakaalta Suomenniemeltä tarkasteltuna tässä katsannossa näyttäisi olevan paitsi liioiteltuja niin myös surullisia piirteitä.

 

Trollien efektiivisyydestä ja laajamittaisuudesta huutelijat tekevät tahtomattaan myyräntyötä, kuinkas ollakaan, juuri länsimaista demokratiakäsitystä vastaan. Jos Venäjän vaikuttamisyritykset ovat todellakin niin vakavia, mitä pahimmissa kauhuskenaarioissa annetaan ymmärtää, niin eikö samalla ole niin, että me kansalaiset olemme vähän liian lapsellisia, naiiveja, kouluttautumattomia ja herkkäuskoisia käyttämään tätä demokraattista valtaamme? Eikös vaan ole niin, että me emme oikein ole kelvollisia perustuslain edessä: "Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle..."? Se kadun toisella puolen asuva juntti/suvakki ei tiedä edes omaa parastaan...

 

Onko kaukaa haettu? 

Venäjällä valta on viety kansalta keskittämällä se yhden henkilön käsiin. Euroopassa valtaa on viety kansalta etäännyttämällä se kauas demokraattisilta perusteiltaan kyseenalaisten instituutioiden taakse. Paras esimerkki tästä on EKP, Euroopan Keskuspankki. Kyllä me kansalaiset olemme vähän liian epäasiantuntevia päättämään rahapolitiikasta. Parempi on antaa ekonomistien ja Mario Draghin päättää. Samanlaisia puheenvuoroja viritellään Suomessa Nato-päätöksen suhteen. Ei ne hölmöt kansalaiset tiedä oikein tarpeeksi turvallisuuspolitiikasta...

 

Omasta valuutastaan kiinnipitäneet Pohjoismaat ovat porskuttaneet Emu-Suomelta karkuun. Liittovaltiokehitys, pankkiunioni, EU:n yhteinen talous/puolustusministeri.... ...kaikissa näissä on sekä hyviä ja huonoja puolia, mutta selvää on, että ne etäännyttävät demokratiaa meiltä tästä läheltä. Samaan aikaan trolleista on tullut hyvä (teko)syy moneen harmiin, joka länsimaisiin vaaleihin liittyy. Seuraavan kerran, Pekka, kun huutelet trolleista, niin mietipä sitä, miten trollaajat vaikuttavat sinuun itseesi, eivät tyhmään naapuriisi. Huutelusi nimittäin eivät syö luottamusta niinkään omiin sanoihisi vaan nakertavat perustusta koko länsimaisen demokratian oikeutukselta; ei autoritäärisen fasismin edestä vaan asiantuntijavallan edestä. Diktaattori on kuollut, eläköön sivistyneiden asiantuntijoiden diktatuuri!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Venäjän trolleista, todellisista tai kuvitelluista, huutelulla varmaankin pyritään kiinnittämään huomioita. Hyvin mahdollisesti vielä ihan toisaalle kuin minne kansalaisten pitäisi katsoa. Tätä minä kutsuisin informaatiovaikuttamiseksi.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Kai niitä Venäjän trollejakin on. Todennäköisesti niistä pidetään niin kovaa meteliä, ettei huomattaisi, etteivät ne ole läheskään ainoita eivätkä läheskään aktiivisimpia ja eivät varmasti parhaiten rahoitettuja trolleja.

Toimituksen poiminnat