ArvoPelttari

Elokuvasäätiön sovinismi

Kyrpii avautua tämmöisestä aiheesta, mutta kun Yle Puhetta kuuntelin, niin Nosto-ohjelmassa toimittaja ajoi Selma Vilhusen feministikantoja kuin käärmettä pyssyyn lyöden löylyä kiukaalle siihen malliin, että avautuminen on oman MRA-mielenterveyden kannalta välttämätöntä. Siinä pätkässä ohjelmaa, joka sattui oman kuuntelun kohdalle toimittaja siis enemmän tai vähemmän painosti Vilhusta (jonka Tyttö nimeltä Varpu oli esimerkiksi oikein asiansa-ajava elokuva) ottamaan kantaa, kuinka Suomessa elokuva-ala on naisia (ja vähemmistöjä, toimittajan lisäys) sortava. 

 

No, alkeellisen faktantarkistuksen jälkeen selvisi, kuten epäilin, että Suomen elokuvien rahoituksesta suurelta osin on vastuussa Elokuvasäätiö. Sen johdossa oli vuoteen 2016 asti Irina Krohn, kymmenvuotiskauden. Nykyisen tj on mies, hallituksen pj on mies, mutta hallituksen jäsenistä teen etunimien perusteella oletuksen, että 3/5 on naisia.

 

On kokolailla mahdotonta minun resursseillani selvittää, mikä on elokuvien tekijöiden sukupuolijakauma ja mikä on siten heidän suhteellinen osuutensa esimerkiksi Elokuvasäätiön jakamista avustuksista. Vielä mahdottomampaa se on eri vähemmistöjen edustajien kohdalla. 

 

Tässä älyttömyydessä toistuu taas se idea, että tilastojen tulkinnasta voisi olla hyötyä esimerkiksi alkeellisista matematiikan opinnoista. Tai logiikan opinnoista. Nyt rahoituksen jaosta oli tässä tehty melkoisen suoraviivaiset johtopäätökset. Non sequitur. Elokuvasäätiön naiset ampumassa itseään tahallisesti polveen!?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Vihervasemmistollako olisi jotain logiikka tai matemaattisia lahjoja!???? Ei taatusti moiseen riitä resurssit eikä taidot siinä leirissä!

Toimituksen poiminnat