ArvoPelttari

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 50 min 43 s sitten

Poliisiylijohtaja kertoi karuja lukuja: ”Sanat pistooli, haulikko, kivääri tai rynnäkkökivääri mainittiin lähes 7000 kertaa”

3 tuntia 3 min ago

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen sanoo, että väkivallanteko suomalaista poliisia kohtaan on väkivaltaa suomalaista yhteiskuntaa kohtaan.

”Poliisi vaarantaa joka päivä itsensä, jotta yhteiskunta olisi turvassa. Se on meidän tehtävämme: olla kaikkien aikojen turvaaja. Väkivallanteko suomalaista poliisia kohtaan on siten väkivaltaa suomalaista yhteiskuntaa kohtaan. Sitä emme voi sallia”, hän totesi viikonloppuna poliisia kohtaan tapahtuneiden ammuskelujen vuoksi pidetyssä tiedotustilaisuudessa sunnuntai-iltana.

Poliisi perustelee vaitonaisuuttaan Porvoon tapauksessa: ”On olemassa seikkoja, jotka tulee olla vain poliisin ja epäiltyjen tiedossa”

3 tuntia 31 min ago

Poliisi kertoi sunnuntai-iltana tarkempia tietoja Porvoossa viime yönä tapahtuneesta poliiseihin kohdistuneesta ammuskelusta. 

Antti Rinteeltä uusi työllisyystavoite haastattelutunnilla: ”Haluaisin tämänkin porukan motivoida tekemään töitä”

5 tuntia 46 min ago

Pääministeri Antti Rinteen (sd) mukaan hallitusohjelmaan kirjattu tavoite 75 prosentin työllisyysasteesta on pelkkä välitavoite. 

”Itse asiassa 75 on välitavoite, me tarvitaan 80 prosentin työllisyysaste 2040-luvulla. Tämä on äärimmäisen tärkeä asia viedä eteenpäin. Budjettiriihen yhteydessä on tulossa konkreettisia toimia, joita en lähde nyt avaamaan. Ei ole vain suhdannekysymys, vaan huomattavasti isompi rakenteellinen kysymys. Tulossa on merkittäviä esityksiä”, Rinne totesi pääministerin haastattelutunnilla Radio Suomessa.

Antti Rinne Porvoon tapahtumista haastattelutunnilla: ”Henkii vakavasta muutoksesta yhteiskunnassa”

6 tuntia 40 min ago

Pääministeri Antti Rinne (sd) kuvailee poliiseihin kohdistuvaa väkivaltaa ”vakavaksi paikaksi”. 

”On todella vakavaa ja anteeksiantamatonta, että kansalaisten turvallisuudesta vastaaviin viranomaisiin kohdistetaan silmitötänä väkivaltaa. Kyllä tämä on vakava paikka.  Kyllä tämä henkii vakavasta muutoksesta yhteiskunnassa, että tällä tavalla poliisia kohtaan hyökätään”, hän totesi pääministerin haastattelutunnilla Radio Suomessa.

Donald Trump G7-maille: ”Taatusti mahdollista” että Vladimir Putin kutsutaan ensi vuonna

8 tuntia 42 min ago

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump totesi tänään, että on ”taatusti mahdollista”, että hän kutsuu Venäjän presidentin Vladimir Putinin mukaan ensi vuoden G7-kokoukseen, uutisoi Bloomberg. Hän antoi lausunnon Ranskan Biarritzissa, jossa tämän vuoden kokous käynnistyi eilen lauantaina.

Katri Kulmunilta 100 päivän ohjelma keskustalle: ”Ei vain kahvia keittävä järjestökoneisto”

9 tuntia 4 min ago

Keskustan puheenjohtajaehdokas, elinkeinoministeri Katri Kulmuni linjaa, että keskusta tarvitsee kokonaan uuden alun palatakseen ”merkittävien puolueiden sarjaan” 2020-luvulla.  Hän kertoo aikovansa toteuttaa 100 päivän toimintaohjelman, jos tulee valituksi.

”Keskusta on historiansa yhdessä hankalimmassa tilanteessa. Puolue on kokenut historiallisen suuren vaalitappion. Puoluetta on koeteltu ja ryvetetty. Keskustan tilanne pitää vakauttaa ja veret pitää saada kiertämään”, hän toteaa blogissaan.

Boris Johnsonilta odotetaan kovaa ilmoitusta tänään – EU saamassa ehkä vain murto-osan brexit-laskusta

9 tuntia 34 min ago

Britannian pääministeri Boris Johnson vaatii Euroopan unionilta rajua alennusta brexit-laskuun, jos Britannia päätyy sopimuksettomaan eroon eli niin sanottuun no-deal-vaihtoehtoon.

Uutiskanava Skyn mukaan Johnsonin on määrä ilmoittaa Eurooppa-neuvoston puheenjohtajalle Donald Tuskille, että Britannia maksaa vain 9 miljardia puntaa, jos no-deal toteutuu. Edellinen pääministeri Theresa May sopi EU:n kanssa 39 miljardin punnan hinnasta.

KRP tutkii kahta poliisin kohdistunutta murhayritystä – Epäiltyjen etsintä jatkuu

10 tuntia 40 min ago

Keskusrikospoliisi (KRP) kertoo tutkivansa kahta Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisiin kohdistunutta murhayritystä. 

Poliiseja kohti ammuttiin hälytystehtävän yhteydessä sunnuntaina puolen yön jälkeen Koneistajantiellä Porvoossa.

”Molemmat poliisit saivat tilanteessa sairaalahoitoa vaativia vammoja. Toisin kuin julkisuudessa on kerrottu, tapaukseen liittyen ei ole vielä saatu kiinni epäiltyjä. Poliisi jatkaa epäiltyjen aktiivista etsintää”, KRP sanoo tiedotteessaan. 

”Brasilialaisesta lihasta puhuminen on poliitikoille helpompaa kuin rehusoijasta puhuminen”

10 tuntia 56 min ago

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Emma Kari ja vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Paavo Arhinmäki ovat nostaneet Amazonin metsäpalojen yhteydessä keskusteluun brasialialaisen soijarehun.

Kolmea poliisia ammuttu viikonlopun aikana – Sisäministeri Maria Ohisalo: ”Väkivalta poliisia kohtaan on väkivaltaa yhteiskuntaa kohtaan”

11 tuntia 34 min ago

Suomessa on kuluvan viikonlopun aikana ammuttu kolmea poliisia. 

Ensin varhain lauantaina poliisia kohti ammuttiin useita laukauksia kaasutoimisella ilma-aseella Säynätsalossa. Yksi kuulista osui poliisia kasvoihin. Poliisi loukkaantui tilanteessa, mutta hänellä ei ole hengenvaaraa. Ampuja on otettu kiinni.

Viime yönä Porvoossa ammuttiin kahta poliisia, jotka loukkaantuivat ja ovat sairaalahoidossa. 

Itä-Uudenmaan poliisi kumosi sunnuntaiaamuna aikaisemmin julkisuudessa liikkuneet tiedot, joiden mukaan tekijät olisi saatu kiinni.

Kiinalta jäätävä viesti Donald Trumpille – ”Tohtori Tuho” varoittaa koko maailmaa taantumasta

24.8.2019 16:18

Kiina on varoittanut Yhdysvaltoja  kauppasodan jatkumisen seurauksista. Kiinan kauppaministeriö ilmaisi lauantaina vastalauseensa Trumpin myöhään perjantaina ilmoittamille tullikorotuksille.

”Jos väärät toimet eivät lopu, niillä on seurauksia”, ministeriö sanoi julkilausumassaan CNBC:n mukaan.

Sari Essayahilta viesti Antti Rinteelle: ”Vaihtoehto on olemassa, ja tämä varmaankin muistetaan myös hallituksen palavereissa”

24.8.2019 15:20

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah arvosteli puoluekokouspuheessaan lauantaina voimakkaasti Antti Rinteen (sd) hallitusta ja korosti, että hyvinvointivaltio tarvitsee kestävälle pohjalle rakennettua taloutta ja korkeaa työllisyysastetta.

Työministeri sanoi ”kepin olevan aina käden ulottuvilla” – Ekonomisti: ”Hallitus pitää vielä kaikki vaihtoehdot auki”

24.8.2019 13:02

Nordean yksityistalouden ekonomisti Olli Kärkkäinen pitää työministeri Timo Harakan (sd) ulostuloa työllisyystoimista tarpeellisena. 

”Vaikuttaa siltä, että hallitus pitää vielä kaikki vaihtoehdot auki työllisyyden lisäämiseksi, jos työministerin mukaan keppikin on ”aina käden ulottuvilla”. Se on hyvä, koska 75 % työllisyystavoitteen saavuttamiseen ei todennäköisesti pelkät helpot ja mukavat toimet riitä”, Kärkkäinen kommentoi Twitterissä.

Brasilian presidentti määräsi armeijan sammuttamaan metsäpaloja: ”Ei saa käyttää tekosyynä pakotteille”

24.8.2019 12:30

Brasilian presidentti Jair Bolsonaro on määrännyt maan armeijan auttamaan metsäpalojen sammuttamisessa Amazonin alueella. Hän sanoi samalla, ettei Brasiliaa saa rangaista taloudellisesti metsäpalojen vuoksi.

”Metsäpaloja on joka puolella maailmaa eikä niitä saa käyttää tekosyynä kansainvälisille pakotteille”, hän sanoi BBC:n mukaan. 

Italian Matteo Salvinilta täydellinen yllätysveto – Tutkija ”Elokuun uhkapeli tuli valtavan kalliiksi”

24.8.2019 11:51

Italian äärioikeistolaisen Legan johtaja Matteo Salvini tarjoaa populistiselle Viiden tähden liikkeelle pääministerin paikkaa, jos puolueiden hallitusyhteistyö jatkuu. Asiasta kertoi Corriere della Sera lauantaiaamuna.

Suomalaisten autoilussa muhii mullistus: Kaasu on halvempaa kuin bensa, ja nyt myyntiennätykset paukkuvat Suomessa

24.8.2019 10:54

Suomessa on aluillaan tieliikennemullistus, joka näkyy myös Antti Rinteen (sd) hallituksen ohjelmassa. Kyse on kaasuautoilusta, joka on kovassa kasvussa muun muassa edullisuutensa ansiosta.

Urallaan yli 30 vuotta liikenne- ja energiasektoria seurannut Teknologian tutkimuskeskus VTT:n johtava tutkija Juhani Laurikko puhuu jo pienestä mullistuksesta Suomen teillä. Vielä muutama vuosi sitten kaasuautojen myynti oli hyvin vähäistä, mutta nyt kaasuautomalleja alkaa olla tarjolla.

”Tilanne on muuttunut aika radikaalisti. Nyt niitä on”, Laurikko sanoo Uudelle Suomelle.

Ministeri Jari Leppä jyrähtää: ”Nyt olisi näytön paikka siirtyä sanoista tekoihin ja vetää brasilialainen liha pois myynnistä”

24.8.2019 10:05

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk) kehottaa suomalaisia kauppoja ja ravintoloita boikotoimaan brasilialaista lihaa.

Kauppasota: Donald Trump iski heti takaisin – ”Alkaa olla niin sanotusti piru merrassa”

24.8.2019 09:50

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump vastasi heti Kiinan perjantaina asettamiin uusiin tulleihin. 

Kiina ilmoitti perjantaina asettavansa 75 miljardin dollarin edestä lisätulleja, jotka tulevat voimaan syyskuun alussa ja joulukuun puolivälissä. 

Trump puolestaan ilmoitti, että olemassa olevat 250 miljardin arvoiseen kiinalaistuontiin kohdistuvat Yhdysvaltain tullit nousevat lokakuun alussa 25 prosentista 30 prosenttiin. Lisäksi syyskuun alussa voimaan tulevat uudet tullit 300 miljardin arvoiselle tuonnille nousevat 10:stä 15 prosenttiin.

USU: Perussuomalaiset antoi varoituksen kohutun kesäleirin vuoksi – ”Emme selvittäneet, keiden kuvia siellä oli”

24.8.2019 09:29

Perussuomalaiset antoi perjantai-iltana puoluehallituksen kokouksessaan varoituksen yhdelle jäsenelle, joka osallistui Kansallismielisen Liittouman kesäleirille heinäkuussa, Uutissuomalainen kertoo. Kohua aiheuttaneella leirillä ammuttiin maalitauluja, jotka oli ripustettu muun muassa suomalaispoliitikkojen kasvokuvien päälle.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Simo Grönroos ei suostunut Uutissuomalaisen haastattelussa kertomaan, kuka varoituksen saanut puoluejäsen on.

”En ala jäsenasioita kertomaan”, Grönroos totesi.

Kokoomuksen Petteri Orpo: ”Toivottavasti hallitus yllättää - Muuten mennään päin seinää”

24.8.2019 09:09

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo piti sydänkesällä runsaan kolmen viikon loman ja jätti muun muassa Porin SuomiAreenan kokonaan väliin. Se sai jotkut jo kyselemään Orpon motivaation perään, kun ministerikyyti katosi alta kevään hallitusneuvotteluissa. Kauppalehden ja Uuden Suomen ”Aamiainen Jari Korkin kanssa” -videohaastattelussa Orpo kuitenkin vakuuttaa, että motivaatio on tapissa, ei vähiten hallituksen alkutaipaleen vuoksi. Voit katsoa videon tämän jutun lopusta.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat