ArvoPelttari

Kaikki blogit puheenaiheesta Hyödylliset idiootit

Vai patriootteja ollaan?

Europarlamenttiin valittu Laura Huhtasaari ilmoitti muutama päivä sitten, että hänen EU-koalitionsa nimeksi pitäisi laittaa Patriootit. Särähtikö kenenkään muun korvaan termin käyttö?

Venäjä ja hyödylliset idiootit

Vuonna 2014 Venäjä miehitti laittomasti Krimin niemimaan ja hyökkäsi suvereeniin naapurivaltioonsa. Teossa ei ole mitään puolusteltavaa, eikä tilanne ole siitä miksikään muuttunut.

Silti Euroopassa ja Euroopan parlamentissa on edustettuna useampi puolue, jotka tahtoisivat hiljaisesti hyväksyä Krimin niemimaan osaksi Venäjää. He tahtovat hyväksyä ukrainalaiset poliittiset vangit. Parlamentissa istuu puolueita, jotka ihailevat venäläistä voimankäyttöä ja poliittista ilmapiiriä. Ne ovat sattumalta samoja puolueita, jotka saavat vaalirahoitusta ja muuta apua Venäjältä.

Hyödylliset idiootit Kremlin asiaa ajamassa

Persukansanedustaja Packalen ei blogissaan pitänyt kommentistani, jossa pidin häntä lausuntojensa perusteella Kremlin hyödyllisenä idioottina.  Faktaa on, että Kremlin propaganda keskittyy tiettyihin tutkittuihin valheisiin ja väitteisiin, joita tietyt henkilöt toistavat ja levittävät.

Henkilöitä voi perustellusti kutsua Venäjä-trolleiksi tai Kremlin hyödyllisiksi idiooteiksi, jos kyse on selvästi politiikkaan vaikuttamisesta Kremlin agendalla. Packalenin kohdalla kyse on Venäjää typerästi mielistelevästä politiikasta.

Kremlin yleisimmät valheet ja väitteet: 

SDP! Lopettakaa islamistien tukeminen! Irtisanoutukaa jo!

Olen entinen Demari. En voi painottaa tarpeeksi, kuinka entinen olen.

Russiootti, venäjämielinen hyödyllinen idiootti

Jatkaakseni Pertti Lindemanin loistavaa ideaa russopieruista, ehdotan itse uudissanaksi ja käyttöönotettavaksi termiä russiootti. Termi ei ole aivan niin halventava kuin pieru.

Termi "russiootti" kuvaa hyvin Venäjän hallinnon propagandaa ajavaa hyödyllistä idioottia niin Venäjällä kuin esimerkiksi täällä Suomessa. Russia, russian, hyödyllinen idiootti. Termi ei kuvaa ketään idiootiksi vaan mukautuu vanhoihin ja käytössä oleviin ja kansainvälisesti hyväksyttyihin määritelmiin.  

Putin, velikulta naapurissamme

Suomalaispoliitikkojen suuresti kunnioittama ja rakastama humanisti, tuo naapurimme vekkuli velikulta presidentti Putin, on ollut monessa mukana viime aikoina. Onhan siis selvää, että kaikkien totuuksien isää tulee kuunnella ja siksi hänen edessään pitää kontata, jos ei nyt muuten olla vieraisilla.

Sudet Pekan vaatteissa - Cui bono, trollikeskustelu?

Tunnette sadun Pekasta, joka huutaa olematonta sutta. Kun se lopulta ilmestyy, ei Pekkaa usko kukaan. Samaten teille on tuttu satu mummoksi pukeutuneesta sudesta, joka odottaa Punahilkkaa mummon sängyssä aikeissa syödä tyttösenkin. Tässä tositarinassa sudet, tai sanoisinkin pikemminkin trollikeskustelun hyödylliset idiootit pukeutuvat Pekan vaatteisiin varoitellen Venäjän organisoimista trolleista.

 

Ei Luuvitonen vaan Neljän Sössi

Arvoisa pääministerimme totesi juuri lehdistölle uudesta hallituskriisistä seuraavaa: ”….nyt ei ole varaa sössiä….”

Toive on kovin hurskas mutta myöhäinen. Tai kuten sanotaan kun vahinko on tullut: se on jo housussa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä