ArvoPelttari

Kaikki blogit puheenaiheesta Suvaisevaisuus

Eurooppa sisällissodan partaalla 20–30 vuoden kuluttua?

Arvatkaapa, missä Euroopan kaupungissa protestipartaiset filosofit Karl Marx ja Friedrich Engels kirjoittivat nuoruuden manifestinsa. – No tietenkin Brysselissä.

Brysselin yliopistossa toimii nykyisin nuorehko historian professori David Engels (s. 1979), jonka mukaan Euroopan nykyinen kehitys johtaa sisällissotaan 20–30 vuoden kuluessa. Samannimisestä edeltäjästään poiketen tämä Engels ei tosin näe kansallisvaltiota väkivallan pesänä, joka tulisi kukistaa, vaan oikeudenmukaisuuden ja yhteiskuntarauhan takeena, jota ilman ajaudutaan kaaokseen.

Monikulttuurisuus tanssituttaa?

Viime aikojen asetelmat mm. Helsingin rautatientorilla toivat mieleeni lukioaikaisen ystäväni O:n. Hän harrasti afrikkalaista tanssia jo 80-luvulla, seurusteli ja avioitui afrikkalaisen kanssa ja aloitteli uraansa tanssin ammattilaisena ja opettajana.

Islamin ja jihadismin suhteesta

Juha Saarinen kirjoittaa Ulkopolitistissa tärkeästä asiasta: meillä Suomessa keskustelu jihadismista junnaa edelleen paikallaan. Radikaalin suvaitsevaiston sinisilmäiset, joskin herttaisen hyvää tarkoittavat tahot yrittävät pontevasti valkopestä islamia uskontona puhtaaksi jihadistisen väkivallan tahrasta, kun taas äärinationalistiset islamofobit puolestaan demonisoivat terrorismilla koko uskonnon.

Miksi "suvakit" eivät kestä asiallista ja mietoa maahanmuuttokritiikkiä?

Melko usein korostetaan että maahanmuuttokritiikki tulisi erottaa rasismista ja syrjinnästä. Ja että täät eroa ei tunnisteta. Ja miten epäreilua ja mukasuvaitsevaista tämä kaikki on. Korostuksena on se, että ”suvakit” eivät ole asiallisia. Eivät salli kritiikkiä lainkaan. Syytös tai väite on yleinen. Ja ilmeisesti näin ”näin nämä asiat koetaan”. Riikka Slunga-Poutsalon relativismissa tämä on ikään kuin tosiasia, kieli joka luo todellisuutta.

Stereotypioihin yhdistämisestä

On jossain mielessä omituista olla samoilla linjoilla jonkun kanssa joka edustaa hyvin erilaista maailmankuvaa. Itse koin tälläisen hetken lukiessani Laura Huhtasaaren blogausta. Minä olen hänestä varmasti jonkinlainen "evopelle" tai "evoluutiouskoinen". Ja nimitykset joita pääni on varannut hänelle eivät varmasti ole nekään hirveän kohteliaita.

Siitä miksi minua ei kannata pitää "suvakkina" ja liberaalina.

Olen jossain määrin tottunut siihen, että minua pidetään liberaalina. Argumentteihini suhtaudutaan hyvin usein siten että ne olisivat liberaaleja. Saamani palautteen mukaan minulla on "liberaalit silmälasit" ja miten "haihattelujani on vaikeaa seurata liberaalin kuplan vuoksi". Olen täälläkin saamani ansiokkaan palautteen mukaan esimerkiksi "määkivä suvakkiapina". Edustan "suvaitsevaistoa". Ja asioitani "ei kykene terve edes seuraamaan" kun olen liberaalisti harhainen.

Poks, puhkaiskaa kuplanne!

Kohu näköjään voi nousta mistä vain, kunhan sillä saa pönkitettyä omaa agendaansa. Parin päivän sisällä sosiaalinen  media on pillastunut niin leijonakorusta kuin Selänteen twiitistä.  Kun itse en koe olevani kumpaakaan ääripäätä maahanmuutokeskustelussa, en voi tajuta mistä tässä raivotaan.

Selänne esitti mielestäni ihan aiheellisen huolen poliisinkin myöntämistä lisääntyneistä raiskauksista. Se on pienen turvapaikanhakijaryhmän tuoma ongelma, mutta ei sitä todellakaan vähätellä voi, niin rankasta rikoksesta on kyse.

Suvaitsevaisuuden manifesti, osa 1/n

Kunnioita isääsi ja äitiäsi saattaa kuulostaa käskynä hyvin erilaiselta riippuen siitä, minkä ikäiselle sen lausuu. Suurelle enemmistölle suomalaisista vanhemmat edustavat ihmisiä, jotka ovat itsenäisesti tai muiden tuottamaa hyvää jakaen turvanneet lapsen perustarpeet ja parinkin vuosikymmenen ajan saattaneet yksilöä kehittymään itsenäiseksi toimijaksi. En tässä pyrikään käsittelemään tapauksia, joissa vanhemmat ovat hylänneet lapsensa tai suorastaan halunneet heille pahaa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä