ArvoPelttari

Kaikki blogit puheenaiheesta elokuvasäätiö

Elokuvasäätiön sovinismi

Kyrpii avautua tämmöisestä aiheesta, mutta kun Yle Puhetta kuuntelin, niin Nosto-ohjelmassa toimittaja ajoi Selma Vilhusen feministikantoja kuin käärmettä pyssyyn lyöden löylyä kiukaalle siihen malliin, että avautuminen on oman MRA-mielenterveyden kannalta välttämätöntä.

Kuinkas Ylelle kävikään?

Muutakin mediaa järisyttävää oli tapahtunut. Tällä kertaa PersKeKo-hallituksen kolmen kopla ei kuitenkaan ollut asialla, vaan kaksi koplan nimittämää ministeriä. Jotkut yrittivät välillä pilkata tätä parivaljakkoa ompeluseuraksi, mutta aina sen verran hiljaa tai kaukana, ettei kumpikaan koskaan sitä kuullut, sillä todellisuudessa kolmen kopla oli enemmän ompeluseuramainen kuin nämä kaksi. Kun heillä vielä oli paljon yhteisiä näkemyksiä, oli yhteistyön tekeminen helppoa.

Elokuvatuotannon tukeminen lopetettava

Verkkouutiset kirjoittaa kuinka moni suomalainen elokuva on saanut huomattavia määriä valtion tukea suhteessa katsojamääriin. Elokuvasäätiön tuki on voinut olla useita kymmeniä euroja katsojaa kohden.

 

Suomen elokuvasäätiön tehtävänä on "tukea ja edistää suomalaista elokuva-alaa". Käytännössä verovarojen jakaminen sitä hakeneille elokuvaproduktioille ei edistä suomalaista elokuvaa, vaan ennemminkin haittaa sitä.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä